torsdag 9. juni 2011

Nok en slitsom dag på jobb


For 2 år siden tok jeg spranget ut i det ukjente. Jeg tok permisjon fra en helt vanlig, sikker lærerjobb og gikk over til livet fra hånd til munn, nemlig livet som freelancer.  Eller, HELT freelancer er jeg ikke, melk og brød og dopapir må man ha, så jeg jobber også 25% som dramalærer på kulturskolen i Tønsberg. En veldig fin jobb!
Nå har jeg sagt opp min faste stilling på Borgheim ungdomsskole og tenker at livet som freelance er helt ålreit på alle måter. Mye av jobben dreier seg om å skaffe jobb, og det går mange timer med til å skrive mail og ringe telefoner. Men jeg elsker å være min egen sjef og jobbe i mitt eget tempo.
Og er det veldig fint vær en dag, tar jeg meg en ridetur og drøyer kontorjobbingen til en dag det regner.

Denne våren har jeg gjort utrolig mye forskjellig.
Jeg har satt opp to forestillinger med kulturskolen, og det har jo tatt mye tid, men innimellom er det utrolig hva jeg egentlig har rukket.

Her er siste forestilling med Askepott og Lillemus Mei slutt, og jeg har vært på pizza med kidsa mens foreldrene har ryddet opp på Støperiet. Nok en slitsom dag på jobb.

Den NYE tingen i år, er at jeg har laget et opplegg for den kulturelle skolesekken som heter "Skuespiller for en dag" sammen med min kjære søster.
Kort fortalt, er dette opplegget to skoletimer sammen med oss. Vi starter med å vise et lite skuespill, og forteller elevene på forhånd at det er endel som mangler i skuespillet. Så gir vi dem et lite skuespillerkurs hvor vi lærer dem å utvikle sin egen karakter. Hele tiden fokuserer vi på konsentrasjon, og det å jobbe på egenhånd. Mot slutten deler vi klassen i to grupper og øver inn en scene med hver av gruppene. Helt til slutt, spiller vi stykket vi viste i starten en gang til, men denne gangen er elevene med og fyller inn det som mangler. I og med at de er to grupper, får alle vært skuespillere for et publikum.
Mer om denne turnéen, kan leses om her:
http://reddhareblogg.blogspot.com/2011_01_01_archive.html

Dette bildet er helt typisk sånn det er å være på turné med "Skuespiller for en dag". Sitte i en gymsal, på en scenekant med kostyme på, litt svett i luggen etter en forestilling, godnippe litt til kaffe en snill lærer har gitt oss, tulle og tøyse og forberede seg til å møte neste gjeng med elever. Nok en slitsom dag på jobb. Når forestilling nr 2 er slutt, er arbeidsdagen over. Så er det bare å kjøre hjem.
Håpet er at vi får mange sånne jobber de neste årene.


Men skal man overleve som freelance, holder det ikke med ETT genialt konsept. Nei, man må ha flere, og man må finne seg noen gode lekekamerater.
En jeg leker masse med, er Vegard.
Vi har laget to forestillinger for den Kulturelle Spaserstokken. Begge er en god samling fine Prøysen-låter vi serverer på VÅR måte rundt om på eldreinstitusjoner på Østlandet. Ved siden av at vi synger og spiller, viser vi også bilder på storskjerm . Et ekte audiovisuelt show. Og det går rett hjem hos den eldre garde. Både låtene og bildene er så forståelig for dem. Mange av tilbakemeldingene vi får, går nettopp på dette. At de kjenner igjen og forstår det vi presenterer.

Her er vi nesten klare for å spille konsert for pensjonister på Stopp en Halv i Kragerø. Det viste seg at vi var veldig populære denne dagen. Folk møtte opp tidlig for å sikre seg plass, og det var lurt av dem, for det ble så fullt at noen ikke fikk plass, og måtte stå utenfor og titte inn gjennom vinduet. Hærlig!!! Nok en slitsom dag på jobb. Jeg elsker de konsertene hvor folk møter opp selv fordi de har lyst. Det er litt annerledes å spille på et sykehjem med demente hvor de blir trillet inn av en pleier. For all del, de konsertene kan være veldig koselige og givende de også, men her på Stoppen i Kragerø, stod stemningen i taket!!!
Her spiller vi på Moelv eldresenter, veldig ekstra stas, for etter konserten snakket vi med mange som hadde møtt og kjente han Alf.

Sånn høres det ut når Vegard og jeg spiller konsert for de eldre:


Nå har jeg nevnt de to lekekameratene jeg leker mest med, Vegard og Ingrid, og sammen er vi tre Reddharene.

Vi har turnert for den kulturelle skolesekken i Oslo i 3 år nå, og jammen gyver vi ikke løs på vårt 4. år til høsten! Da blir det en måned på turné og spille forestillingen "Prøysenstund med Reddharene" for 1. og 2. klassinger rundt om på skoler i Oslo. Jeg gleder meg veldig til det!! Alltid stas å være på turné med Reddharene!!!
Her står det mer om oss:
http://www.reddharene.no/

Og her er en av videoene vi viser under forestillingen vår:


Det jeg gleder meg veldig til akkurat nå, er å leke med gutta boys, bassisten Torstein Kinn og pianisten Lars Andreas Aspesæter i sommer. Sammen med min kjære søster er vi fire søstrene sisters og gutta boys. Ingrid og jeg er allerede i gang med å pønske ut rare ting og morsomheter vi skal presentere på sommerens elleville allsangshow.
Det blir 6 forestillinger med dette konseptet i sommer. 3 på idylliske Bjerkø i Nøtterøyskjærgården: torsdag 21. juli kl 18.00 (familieforestilling), fredag 22. og lørdag 23. juli kl 20.00.
VI skal også ha 3 forestillinger på Larkollens nye samlingssted: LOSEN. Her blir det familieforestilling mandag 25. juli kl 18.00, og "vanlige" forestillinger tirsdag 26. og onsdag 27.juli kl 20.00. Det jeg ELSKER med disse forestillingen er at ALT kan skje! Vi aner virkelig ikke hva publikum kommer til å finne på, og de aner det nok garantert ikke før de kommer de heller.
Her er en liten videopresentasjon av opplegget vårt:


Så har du lyst på en annerledes og gøyal konsertopplevelse hvor DU får lov til å bidra, møt opp på showet vårt i sommer!!!

Jeg får stadig høre at jeg er modig som har hoppet ut i det ukjente, og at folk ikke skjønner at jeg tør. Noen ganger, når det er 45,- kr på kontoen og penger jeg egentlig skulle ha fått for lenge siden ikke har dukket opp, så skjønner jeg ikke selv at jeg turde. Men jeg gjorde det, og har ikke angret ett eneste sekund. Jeg kunne ALDRI byttet ut retting av stilbunker med den jobben jeg har nå. Heldige meg som får jobbe sammen med fantastiske mennesker jeg er glad i og gjøre det jeg liker aller best. Tusen takk til dere, mine fantastiske kollegaer og fine venner, som gjør så jeg kan fortsette med å ha nok en slitsom dag på jobb :)
Nok en slitsom dag på jobb: Ingrid og jeg er på vei ut til Bjerkøy sommeren 2010 for å gjøre Ellevill Allsang.

2 kommentarer:

  1. Til min kjære fantastiske og FLINKE søster! Takk for at du er du, og for at du turte! Takk for utrolig mange herlige opplevelser, reiser og forestillinger. Og takk for mang en nok en slitsom dag på jobb! ;)
    Veldig veldig glad i deg!

    SvarSlett
  2. Hei :) Fant bloggen din da jeg googlet etter tøfler :) Håper det er greit jeg bruker oppskriften din, siden du delte den, så skal jeg legge link til siden/tøflene dine når de er ferdige, og jeg legger ut bilde ;) Kjempefin blogg du har, nydelig grønnfarge i bakgrunnen!! Ønsker deg en kjempeflott dag!! :)

    SvarSlett